Agenda

 Workshop Dragen met een geweven doek – 13 december 2018
  • Donderdag 13 december, 10.00 – 12.00 uur
  • Lokatie: Geboortecentrum (cursuscentrum), De Genestetstraat 2, 1054 AX Amsterdam
  • Kosten: € 30,- per persoon

Ben je zwanger en wil je je kindje straks gaan dragen, of ben je al bevallen en wil je je kindje in een doek bij je dragen? Dragen met een geweven doek is de mooiste manier om je kindje te dragen. Het gewicht wordt verdeeld over je lichaam en de doek sluit goed aan op jou en je kindje. Je kunt je baby heel dicht bij je dragen, terwijl je je dagelijkse dingen doet. Zo bied je je kindje geborgenheid, zodat hij/zij zich goed kan ontwikkelen.

Tijdens deze workshop leg ik je uit waar je op moet letten als je je kindje  veilig én comfortabel wilt dragen. Verder leer ik je hoe je een geweven doek knoopt. We oefenen met speciale draagpoppen. Aan het einde van de workshop heb je de vaardigheid om zelf je kindje in de geweven doek te dragen.

Deze workshop gaat vooral over het aanleren van een knoop waarmee je je kindje nog lang comfortabel kunt dragen in een geweven doek. Wil je met je eigen kindje tijdens de workshop knopen? Dat kan alleen aan het einde van de workshop. Om het goed aan te leren, is het belangrijk om je te kunnen focussen. Ik raad daarom aan om ofwel oppas mee te nemen, ofwel je kindje te laten brengen voor het laatste half uur van de workshop. Ter plekke voeden tijdens de workshop is uiteraard mogelijk.
Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 6

Aanmelden voor de workshop “dragen met een geweven doek” doe je door een mail te sturen naar info@draagadviesamsterdam.nl. Je krijgt dan een bevestiging met meer details en een betaalverzoek. Na de betaling is je aanmelding definitief.

Nog geen doek? Geen nood, er zijn voldoende draagdoeken aanwezig. Zo kun je meteen het verschil ervaren tussen doeken. Wil je meteen thuis verder oefenen, dan kun je een doek meenemen die je huurt. In dat geval vraag ik een borg. Prijzen vind je hier. Ik kan je ook tips geven over het maken van een keus voor een geschikte doek en de mogelijkheid bestaat om ter plekke een doek aan te schaffen.

Babycafé in de Honingraat – elke eerste zaterdag van de maand 10-12 uur 2018/19

Elke 1e zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) zit ik bij Babycafé Amsterdam Nieuw-West om jou vragen over dragen te beantwoorden. Je kunt doeken en dragers zien en voelen. Het babycafé vindt plaats in Coffeemania in de Honingraat, Slotermeerlaan 103, naast Plein 1940-’45 in Geuzenveld Amsterdam. Er is ook een lactatiekundige en/of een vrijwilliger van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk aanwezig voor vragen rondom borstvoeding. Ik kan niet alles meenemen, dus als je iets specifieks wilt zien of voelen, neem dan van tevoren contact met mij op, zodat ik het mee kan nemen. Het babycafé is gratis toegankelijk.

Geboortecafé Amsterdam Noord – vrijdag 7 december 2018 10-12 uur

Elke 1e vrijdag van de maand wordt het geboortecafé georganiseerd door verschillende verloskundigen praktijken, in Café Casco aan de Asterweg 22. Op vrijdag 7 december ben ik er ook bij om jouw vragen over dragen te beantwoorden. Om half elf geef ik hier ook een demonstratie, waarin ik uitleg geef over ergonomie en de voor- en nadelen van draagdoek, ring sling en draagzak.

Evenementen die al geweest zijn:
Draagmeet Zaterdag 30 juni 2018
  • draagmeet doekenmeetZaterdag 30 juni, 14:00 – 16:00 á 17:00 uur
  • Lokatie: Huisadres Draagadvies Amsterdam. Bij aanmelding krijg je het adres. Osdorp, Amsterdam.
  • Kosten: geen

Tijdens de draagmeet kun je andere doeken of draagzakken zien, voelen en wellicht proberen. Korte draagvragen kun je stellen aan de draagconsulent. Een nieuwe maat nodig? Of gewoon toe aan iets anders? Tijdens de draagmeet doe je inspiratie op. Bij een kop koffie of thee kun je bovendien andere dragende ouders ontmoeten. Kinderen zijn welkom. Heb je nog een doek/ergonomische draagzak die je wilt verkopen, neem hem vooral mee! Wil je je aanmelden, stuur mij dan een mail.
Check dit evenement op Facebook.

Workshop Dragen – waarom, hoe en waarmee? Donderdag 12 April 2018
  • Donderdag 12 april, 9:15 – 10.45 uur
  • Lokatie: Geboortecentrum (cursuscentrum), De Genestetstraat 2, 1054 AX Amsterdam
  • Kosten: € 19, partners € 10

workshop dragen - waarom, hoe en waarmeeWil je je kindje gaan dragen, of twijfel je nog? Weet je niet waar je op moet letten, of waarmee je wilt gaan dragen? Er zijn zoveel doeken en dragers… zie je door de bomen het bos niet meer?

Tijdens deze workshop leer je alles over dragen – wat de voordelen zijn, waar je op moet letten, zodat je je kindje veilig én comfortabel draagt. Vervolgens worden verschillende draagmiddelen (doeken, draagzak, ring sling) gedemonstreerd en de voor- en nadelen getoond. Aan het einde van de workshop kun je zelf beoordelen of een draagzak ergonomisch is en waar je op moet letten bij de aanschaf. Ook kun je een weloverwogen keuze maken voor een draagmiddel.

Er is tijdens deze workshop geen tijd om te leren knopen met een doek of in te gaan op specifieke draag-vragen. Heb je hier wel behoefte aan, dan kun je een consult boeken of wellicht een workshop.

Aanmelden voor de workshop “dragen – waarom, hoe en waarmee?” doe je door een mail te sturen naar info@draagadviesamsterdam.nl. Je krijgt dan een bevestiging met meer details en een betaalverzoek. Na de betaling is je aanmelding compleet.