Een draagconsult in Corona-tijd

Ook in deze tijd hebben ouders behoefte aan deskundig advies om hun kindje te leren dragen. Draagadvies Amsterdam helpt graag!

Het liefste kom ik bij je langs voor een consult. Als jij daar geen bezwaar tegen hebt, dan doen we dat. De medische commissie van de Vereniging van Draagconsulenten heeft een richtlijn opgesteld. Mijn richtlijn is daar sterk op gebaseerd. Deze richtlijnen staan hieronder. Boek je een consult, lees dit dan door, dan weet je ook wat je kunt verwachten. Dezelfde richtlijn communiceer ik ook nog via e-mail.

Richtlijnen:

Heb je in de 24 uur vóór het consult plaatsvindt, één van de volgende klachten, laat me dat dan zo snel mogelijk weten. Het consult gaat dan niet door. We kunnen eventueel al meteen een nieuwe in-principe afspraak maken. Het annuleren is dan natuurlijk kosteloos.

Klachten:

  • Hoesten
  • Niezen
  • Snotteren
  • Keelpijn
  • Kortademigheid
  • Koorts of verhoging
  • Verminderde reuk of smaak
  • Buikklachten (braken, diarree)
  • Oogontsteking

Wanneer, ik, de consulent, een van bovenstaande klachten heb, of één van mijn huisgenoten koorts en/of benauwdheid heeft, wordt het consult uitgesteld tot iedereen 24 uur klachtenvrij is.

Wanneer de klant of ik, contact heb/heeft gehad met iemand die bewezen Covid-19 heeft, wachten we 14 dagen af of er geen klachten ontstaan.

Het houden van 1,5 meter afstand is tijdens een consult erg lastig. Ik zal wel proberen om zoveel mogelijk dit aan te houden, maar meestal gebruik ik mijn handen toch een paar keer. Bijvoorbeeld om een schouderband vast te klikken, of een draagdoekbaan te verleggen, die jij om hebt.

Wil je wel een consult bij jou thuis, maar wil je de 1,5 meter afstand echt te alle tijden bewaren, dan hoor ik het graag tevoren. Dan kan ik me er op instellen.