Een draagconsult in 2020/21

Ook in deze tijd hebben ouders behoefte aan deskundig advies om hun kindje te leren dragen. Draagadvies Amsterdam helpt graag!

DE MAATREGELEN DIE IK ALS CONSULENT NEEM

Het houden van 1,5 meter afstand is tijdens een consult erg lastig. Ik zal wel proberen om zoveel mogelijk dit aan te houden, maar meestal gebruik ik mijn handen toch een paar keer. Bijvoorbeeld om een schouderband vast te klikken, of een draagdoekbaan te verleggen, die jij om hebt.Het liefste kom ik bij je langs voor een consult. Als jij daar geen bezwaar tegen hebt, dan doen we dat. Ik neem een mondkapje/ transparant gezichtsscherm mee en doe deze op tijdens het deel van het consult waarbij ik dichter dan 1,5 meter bij jou moet komen. Heb je nog andere wensen tov. corona en het consult, laat het me weten! Wil je toch graag een online consult, dan hoor ik het ook graag.

De medische commissie van de Vereniging van Draagconsulenten heeft een richtlijn opgesteld over het geven van consulten tijdens Corona. Deze richtlijn staat hieronder. Boek je een consult, lees dit dan door, dan weet je ook wat je kunt verwachten.

Richtlijnen:

Heb je in de 24 uur vóór het consult plaatsvindt, één van de volgende klachten, laat me dat dan zo snel mogelijk weten. Het consult gaat dan niet door. We kunnen eventueel al meteen een nieuwe in-principe afspraak maken. Het annuleren is dan natuurlijk kosteloos.

Klachten:

  • Hoesten
  • Niezen
  • Snotteren
  • Keelpijn
  • Kortademigheid
  • Koorts of verhoging
  • Verminderde reuk of smaak
  • Buikklachten (braken, diarree)
  • Oogontsteking

Wanneer, ik, de consulent, een van bovenstaande klachten heb, of één van mijn huisgenoten koorts en/of benauwdheid heeft, wordt het consult uitgesteld tot iedereen 24 uur klachtenvrij is.

Wanneer de klant of ik, contact heb/heeft gehad met iemand die bewezen Covid-19 heeft, wachten we 14 dagen af of er geen klachten ontstaan.