Draagconsult

Een consult in corona-tijd

Update 7 juni 2020: Inmiddels mogen contactberoepen weer worden uitgeoefend, en ook draagconsulenten kunnen weer aan de slag. Ik kan weer gewoon bij je thuis komen voor een consult. We volgen dan bepaalde richtlijnen. Klik om deze te bekijken. Een live consult heeft naar mijn idee echt veel meer kwaliteit dan een online consult, maar als je mij echt niet thuis wilt of kunt ontvangen, dan begrijp ik dat en is een online consult ook een optie. Neem voor de mogelijkheden contact met mij op. Hopelijk tot ziens!

Een consult met de draagconsulent

click for EnglishAls je hulp wilt bij het leren dragen van je kindje, neem dan contact met mij op. We overleggen van tevoren wat je wilt leren en met welke doek of draagzak we aan de slag gaan. Laat het vooral weten als je al een bepaalde drager, doek of merk in gedachten hebt. Meestal kom ik bij je aan huis, maar het kan bij uitzondering ook bij mij thuis. Afhankelijk van waar het consult plaats vindt, worden eventueel reiskosten in rekening gebracht (zie onderaan de pagina).

Waarom een consult?

Met een consult koop je als het ware zekerheid, comfort en plezier. Waar je met het doen van een consult in investeert, zijn kennis en vaardigheid waar je nog heel lang plezier aan kunt beleven. Plezier wat onbetaalbaar is. Een knoopconsult kan je heel wat gedoe, onzekerheid en tranen besparen. In geval van een pasconsult koop je een hoop tijd en gedoe af; om verschillende draagzakken te kopen, te proberen en weer te verkopen óf je koopt de onzekerheid af of er een draagzak is die bepaalde klachten of irritaties kan wegnemen en of de houding van je kindje wel goed is. 

Waarom Draagadvies Amsterdam?:
  • Al 5 jaar ervaring
  • Geschoold, aangesloten bij de VDC (Vereniging van Draagconsulenten), waardoor bijscholing is gewaarborgd.
  • De consulent heeft ruime eigen ervaring. Zo heeft Draagadvies ruim 50 verschillende doeken zelf uitgeprobeerd en zo’n 20 verschillende ergonomische dragers in haar assortiment.
  • Je krijgt na afloop van een consult twee weken lang een doek, ring sling, mei tai of draagzak te leen. Je hebt dan voldoende tijd om een draagmiddel naar keuze aan te schaffen.
  • Je krijgt na afloop een mail met de stappen van het knopen/dragen doorgemaild, evenals extra informatie en handige links die de deuren naar ‘Draagland’ openen 🙂
  • Je krijgt kortingscodes waarmee je een draagmiddel met korting kunt bestellen bij verschillende webshops. Dat scheelt kosten!
Standaard consult

Een standaard consult duurt ongeveer 1,5 uur. Je leert dan één knoop met de geweven doek, de rekbare doek of de mei tai. Ik neem de tijd om de stappen goed te doorlopen zodat je goed leert knopen en je je kindje veilig én comfortabel leert dragen. De eerste keer oefenen we met een speciale draagpop.
een standaard consult kost € 65. Voor een stel duurt het langer en kost het €75.
Met een ring sling leren dragen kan ook. Het consult duurt dan een ongeveer een uur en kost € 55.

Vervolgconsult

Een vervolgconsult is mogelijk als je al eens een consult bij Draagadvies Amsterdam hebt gehad en je wilt een nieuwe knoop leren of met een ander draagmiddel leren dragen. Op een vervolgconsult krijg je 20% korting.

Pasconsult draagzak

Wil je met een ergonomische draagzak gaan dragen? Dan kun je een pasconsult boeken.  Ik laat er drie tot zes zien. Ik laat je zien wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende draagzakken. Ook leer ik je wat belangrijk is bij het ergonomisch dragen van je kindje in de draagzak. Je kunt er dan twee of drie uit kiezen die je kunt proberen. Ik leer je hoe je de draagzak om doet, hoe je je kindje goed positioneert in de draagzak en welke riempjes wat doen.  Dit consult duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. De kosten zijn € 65. Voor een stel duurt het langer en kost het € 75.

Afstelconsult draagzak

Heb je al een draagzak maar zit hij niet lekker? Weet je niet wat je moet doen om hem goed passend te krijgen, of twijfel je of je kindje er goed in zit? Ik leg je wat uit over ergonomie en hoe dat toe te passen bij het gebruik van een draagzak. Ik help je met afstellen, zodat je weet wat je moet doen om hem goed passen te krijgen, voor zowel je kindje als voor jou. Dit consult duurt ongeveer drie kwartier en kost € 40. Voor een stel kost het €55. Voor 2 draagzakken kost het €55 en voor een stel kost dat €70.

Duo-consult of Trio-consult

Tijdens een duo-consult of Trio-consult leren jullie met zijn tweeën of met zijn drieën dezelfde knoop of draagwijze aan. Voor 2 personen duurt dat 2 uur en kost het € 85 (totaal).
Voor 3 personen duurt het rond de 2,5 uur en zijn de kosten totaal € 110.

Workshop dragen

Je kunt ook leren dragen met doek, ring sling, mei tai of draagzak in een groep. Ik leer je dan alle ins en outs van één soort draagwijze aan. De groep bestaat uit 3 tot 6 personen. Kijk in de AGENDA of er een workshop op til staat. Je kunt ook in overleg met mij zelf een workshop organiseren. Daarvoor kun je contact met mij opnemen.

Demonstratie

draagconsult bij draagadvies amsterdamTijdens een demonstratie laat ik alle verschillende draagmiddelen zien en vertel ik over de voor- en nadelen van elk draagmiddel. Je kunt dan een weloverwogen keuze maken voor wat je NU wilt gebruiken, én je krijgt een idee van wat je in de toekomst zou kunnen gebruiken. Wanneer je na afloop een keus hebt gemaakt, kan ik één draagmiddel bij je om doen, zodat je het ook kunt voelen. We gebruiken daarvoor een speciale draagpop.
Dit is géén draagconsult! Wil je goed leren dragen met een rekbare of een geweven doek, ring sling of mei tai, dan kun je (alsnog) een consult boeken.
Een demonstratie kost € 55 voor 1 persoon, € 60 voor twee personen. Wil je een demonstratie voor meer personen, of wil je iets, dat niet in bovenstaande lijst staat, neem dan contact met mij op om te weten wat de mogelijkheden en de kosten zijn. Een demonstratie aan huis is een leuk idee voor een babyshower of kraamfeest!

Reiskosten

In de meeste gevallen reken ik geen reiskosten en ik kom bijna altijd op de fiets. In Amsterdam Zuid-Oost, in Zaandam, hoofddorp, Haarlem etc. werk ik meestal niet. Doe ik dat wel, dan reken ik wel reiskosten. Dit kan varieren van 4-7 euro.