Draagconsult

Een consult met de draagconsulent

get this in englishAls je hulp wilt bij het leren dragen van je kindje, kun je hieronder een kijkje nemen bij het consulten-aanbod. Of neem meteen al contact met mij op als je niet weet wat je moet kiezen. We overleggen van tevoren wat je wilt leren en met welke doek of draagzak we aan de slag gaan. Laat het vooral weten als  je al een bepaalde drager, doek of merk in gedachten hebt. Meestal kom ik bij je aan huis. Afhankelijk van waar het consult plaats vindt, worden eventueel reiskosten in rekening gebracht (zie onderaan de pagina).

Waarom een consult?

Er zitten veel voordelen aan een consult. Wat anderen fijn vonden aan een draagconsult bij Draagadvies Amsterdam, lees je hier. Er zijn tegenwoordig eindeloos veel YouTube filmpjes. Helaas zijn er ook erg veel met verkeerde, onvolledige of onveilige instructies. Bovendien vertelt een filmpje vaak niet WAAROM je iets wel zo of niet zo moet doen. En het geeft geen feedback. Ook op Facebook en allerlei andere kringen/bronnen circuleert tegenstrijdige informatie. Haal je een geschoold draagconsulent in huis, dan weet je dat je wetenschappelijk onderlegde informatie krijgt.

Kort gezegd, investeer je met een draagconsult in kennis en vaardigheden die de kostbare baby -en peutertijd met je kind prettiger maakt en soms echt je dagelijks leven kan veranderen! Proberen zelf te leren knopen kan veel tijd kosten, frustrerend zijn en het kan je onzeker maken, omdat je geen feedback krijgt of je het goed doet, en of je kindje goed zit. En uiteindelijk willen we allemaal het beste voor ons kindje. Als je zomaar een draagzak koopt en hij zit niet lekker, kan een consult uitsluitsel geven of het door de drager komt, of door hoe je hem afstelt – en een oplossing bieden!

waarom draagadvies amsterdam?Waarom Draagadvies Amsterdam?
 • Al 8+ jaar ervaring als draagconsulent
 • Geschoold, aangesloten bij de Vereniging van Draagconsulenten, waardoor bijscholing en kwaliteit zijn gewaarborgd.
 • De consulent heeft ruime eigen ervaring. Zo heeft Draagadvies Amsterdam ruim 50 verschillende doeken zelf uitgeprobeerd en zo’n 20 verschillende ergonomische dragers in haar assortiment. Ook is ze zelf moeder en heeft haar kinderen opgeteld zo’n 6 jaar gedragen 😉
 • Je krijgt na afloop een mail met de stappen van het knopen/dragen doorgemaild, evenals extra informatie en handige links die de deuren naar ‘Draagland’ openen 🙂
 • Je krijgt kortingscodes waarmee je een draagmiddel met korting kunt bestellen bij verschillende webshops… of misschien een draagjas of draagcover. Dat scheelt kosten!
 • Je mag na het consult altijd contact met mij opnemen wanneer je nog vragen of twijfels hebt.
Prijzen

Hieronder staan de consulten uitgebreider beschreven, maar hier even een kort overzicht van wat je krijgt en wat het kost; de prijzen zijn steeds voor respectievelijk 1 persoon, en voor een stel.

 1. consult voor 1 knoop (met geweven of rekbare doek)  € 65 / 80
 2. consult om draagzakken te passen € 65 /80
 3. consult met 1 eigen draagzak € 50 / 60
 4. consult voor 1 knoop én voor draagzakken passen € 90 /110
 5. consult voor 2 knopen (geweven en/of rekbaar) € 90 / 110
 6. allerlei draagmiddelen voelen, 2 ervan goed leren € 105 / 120
 7. 3 of 4 verzorgers leren 1 knoop OF met de draagzak werken € 120
1. Basis Consult draagdoek

Tijdens een basis consult draagdoek leer je één knoop met de geweven doek, de rekbare doek, een mei tai ofwel meh dai of een ring sling. Ik leg je wat uit over ergonomie zodat je weet waar je op moet letten, en ik neem de tijd om de stappen goed te doorlopen zodat je goed leert knopen en je je kindje veilig én comfortabel leert dragen. De eerste keer oefenen we met een speciale draagpop.
Dit consult duurt ongeveer 1,5 uur. Kosten: € 65. Voor beide ouders €80.
Basisconsult draagzak

2. Basis Consult draagzak

Wil je met een ergonomische draagzak (ofwel SSC) gaan dragen? Boek dan een Basis Consult draagzak. Ik neem verschillende draagzakken mee, die ik demonstreer. Ik laat je zien wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende draagzakken. Ook leer ik je wat belangrijk is bij het ergonomisch dragen van je kindje in de draagzak. Je kiest er twee of drie uit die je aanpast, zodat je de drager kunt kiezen die het beste bij jou past. Ik leer je hoe je de draagzak om doet, en ook hoe je je kindje goed positioneert in de draagzak en welke riempjes wat doen.  Dit consult duurt ongeveer 1 á 1,5 uur. Kosten: € 65. Voor beide ouders € 80.

3. Basis Consult eigen draagzak

Heb je al een draagzak maar zit hij niet helemaal lekker? Weet je niet wat je moet doen om hem goed passend te krijgen, of twijfel je of je kindje er goed in zit? Ik leg je wat uit over ergonomie en hoe dat toe te passen bij het gebruik van een draagzak. Ik help je met afstellen, zodat je weet wat je moet doen om hem goed passen te krijgen, voor zowel je kindje als voor jou. Dit consult duurt 3 tot 5 kwartier. Kosten: € 50. Voor beide ouders: €60

4. Deluxe Combi-consult –  veel gekozen

Een Deluxe Combi-consult is een combinatie van een Basis consult draagdoek én draagzak. Ik leer dus 1 knoop met de draagdoek goed aan. Ik neem bovendien draagzakken mee, die ik demonstreer. Je past er één of enkele en ik leer je ook deze goed af te stellen. Natuurlijk leer ik je ook waar je op moet letten als het gaat om de ergonomie van je baby. Dit consult duurt ongeveer 2,5 uur. Kosten: € 90. (Voor beide ouders: € 110.)

dragen aan zee - oscha slings5. Deluxe Draagdoek-consult

Tijdens een Deluxe draagdoek-consult leer ik je 2 knopen goed aan, in plaats van 1. Ik raad dit alleen aan als je al wat ervaring hebt, anders kan het door de tijdsduur erg intensief worden. Welke knopen je gaat leren, bespreken we tevoren, maar kan ook tijdens het consult nog definitief besloten worden. Het consult duurt 2 á 2,5 uur. Kosten: € 90. Voor beide ouders: € 110.

6. ‘I want it all’-consult

Weet je niet wat je wilt, en wil je gewoon alles proberen? Het kan in het ‘I want it all’-consult 🙂 Ik help je bij het proberen van een geweven doek, rekbare doek, een ring sling, een halfbuckle draagzak en een fullbuckle draagzak. Daarna mag je 2 dingen uitkiezen, die ik je goed ga aanleren. Tijdsduur: 2,5 a 3 uur of soms langer. Kosten: € 105.( Voor beide ouders: € 120.)

7. Family Package

Wil je dat ook oma, opa, oom, tante, gastouder, oppas etc. leert je kindje te dragen? Kies dan de Family Package. 3 of 4 verzorgers leren 1 knoop goed aan, en/of met een ergonomische draagzak omgaan. Ook leer ik jullie waar je op moet letten als het gaat om de veiligheid en het comfort van de baby. Dit duurt 2,5 á 3,5 uur. Kosten: € 120

Babyshower 

Het perfecte kado voor een babyshower: Jullie gaan aan de slag met dragers en doeken – een beetje raden en proberen, dus plezier gegarandeerd! Ik leg uit wat belangrijk is bij de ergonomie van de baby (fijn als meteen de hele familie of andere aanstaande ouders dat ook weten; twee vliegen in één klap!) De moeder of vader – to-be krijgt instructies over het draagmiddel naar keuze én een goodiebag met o.a. kortingscodes om een doek of drager te bestellen. De prijs houden we onder ons 😉 

Demonstratie/lezing voor een groep

Wilt u een demonstratie of lezing voor bijvoorbeeld een Centered Pregnancy group, de klanten van uw kinderdagverblijf, of voor uw personeel? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.  

Reiskosten

In de meeste gevallen reken ik geen reiskosten en ik kom bijna altijd op de fiets. In Amsterdam Zuid-Oost, in Zaandam, Hoofddorp, Haarlem etc. werk ik meestal niet. Doe ik dat wel, dan reken ik soms reiskosten. Dit kan varieren van 4-8 euro.