Over mij

Yvonne Roep draagconsulentIk ben click for EnglishYvonne de Jong. Moeder van een meisje (2011) en een jongetje (2013) Al zolang ik me kan heugen, zelfs toen ik nog zwanger was, wist ik dat ik mijn kindje wilde dragen. Misschien nog wel het meest omdat wij wandelaars zijn die graag van het gebaande pad af gaan. Een kinderwagen of buggy is dan niet handig. Wat dragen allemaal voor voordelen met zich mee brengt op het gebied van hechting en fysieke ontwikkeling, daar had ik toen nog geen idee van!
Ik heb het dragen altijd ideaal gevonden en ik geniet er echt van mijn kindje zo dicht bij me te dragen en mijn bewegingsvrijheid te behouden.
Toch is het allemaal niet vanzelf gegaan. Ik herinner me worstelingen met een geweven doek, terwijl ik foute of onvolledige instructies uit handleidingen of van filmpjes probeerde te volgen.
Met Draagadvies Amsterdam wil ik ouders graag een onbezorgde draagtijd bieden met zo min mogelijk tegenslagen.

draagwandelingIk heb de basiscursus tot draagconsulent in 2015 gevolgd, en de gevorderden cursus in 2016 bij Trageschule Nederland, welke is gelinkt aan Trageschule Dresden. Als draagconsulent ben ik lid van de Vereniging van Draagdoekconsulenten (VDC).

Zelf heb ik uiteindelijk heel veel knopen geleerd en daar kan ik nog steeds van genieten. Ik vind het leuk om te zien hoe elke knoop zijn eigen voor- en nadelen heeft en om een knoop te kiezen die goed bij de dragende past. Ik merkte dat er vaak vraag is naar snel & makkelijk, en daarom heb ik me ook toegelegd op pasconsulten met draagzakken. Het is altijd mooi om te zien als een merk een draagzak heeft ontwikkeld die nét even wat verder gaat dan de rest, waar mijn klanten blij van worden.

Verder heb ik een HBO-opleiding Bos- en Natuurbeheer gedaan en werk ik momenteel in een outdoor/fietsenspeciaalzaak. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport en ik wandel en fiets graag. Soms alleen, en vaak ook met de kinderen, die inmiddels schoolgaand zijn.

Een tijdje heb ik een babydraag-facebookgroep gefaciliteerd en beheerd, maar dat is al een tijdje ten einde nu. Maar ik sta nog steeds open om op allerlei manieren de liefde voor het babydragen door te geven!